PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


Boudewijn De Groot - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

Boudewijn De Groot - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Страна: Нидерланды (Голландия)
Даты: 20.05.1944 - ...

Boudewijn de Groot (Dutch pronunciation: [ˈbʌu̯dəʋɛi̯n də ˈɣroːt], born 20 May 1944) is a famous Dutch singer/songwriter. He is known for the songs "Welterusten Meneer de President" (1966), "Het Land van Maas en Waal" (1967), "Jimmy" (1973) and "Avond" (1996) among others. On 20 April 2015 he issued his latest album Achter glas (Behind glass).

Boudewijn de Groot was born in wartime occupied Dutch East Indies (today known as the Republic of Indonesia) in 1944 in a Japanese concentration camp close to Batavia (today known as Jakarta) where his mother died in June 1945. In 1946, he and his family returned to the Netherlands. De Groot's father, however, was obliged to return to Indonesia, so De Groot went to stay with his aunt in Haarlem. In 1951, his father came back

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Boudewijn de Groot [1964, макси-сингл]
  • Boudewijn de Groot [1965, альбом]
  • Voor de overlevenden [31.10.1966, альбом]
  • Picknick [22.01.1967, альбом]
  • Prikkebeen [1968, макси-сингл]
  • Waterdrager [08.1968, сингл]
  • Nacht en Ontij [03.03.1969, альбом]
  • Apocalyps [1970, альбом]
  • Hoe sterk is de eenzame fietser [09.1973, альбом]
  • Waar ik woon en wie ik ben [09.1975, альбом]
  • Van een afstand [1980, альбом]
  • Maalstroom [04.1984, альбом]
  • Annabel [1996, сингл]
  • Een nieuwe herfst [03.06.1996, альбом]
  • Het eiland in de verte [20.02.2004, альбом]
  • Lage Landen [19.01.2007, альбом]
  • Achter Glas [17.04.2015, альбом]

Концертные альбомы:

  • Concert [1982]
  • Een hele tour [10.1997]
  • Bo op de radio [2004]
  • Een avond in Brussel [2005]
  • Lage Landen Tour 2007 [12.10.2007]

Сборники:

  • Collage [сборник]
  • Boudewijn de Groot [1967, сборник]
  • Vijf jaar hits [1969, сборник]
  • Dubbel Twee [05.1973, сборник]
  • Grootste hits [1974, сборник]
  • Grootste hits 2 [1975, сборник]
  • Boudewijn de Groot [1977, сборник]
  • De beste van Boudewijn de Groot [1977, сборник]
  • Het beste van Boudewijn de Groot [1977, сборник]
  • Collection [1984, сборник]
  • 2 Great Pop Classics [1987, сборник]
  • Voor de vrienden van vroeger en vele andere schitterende luisterliedjes [1987, сборник]
  • Het beste van Boudewijn de Groot [1990, сборник]
  • Er komen andere tijden... [1993, сборник]
  • Vijf jaar hits deel 2 [1993, сборник]
  • Wonderkind aan het strand [18.11.1996, сборник]
  • Het land van Maas en Waal [1998, сборник]
  • Het beste van Boudewijn de Groot, Volume 1 [08.1998, сборник]
  • Het beste van Boudewijn de Groot, Volume 2 [08.1998, сборник]
  • 3 Originals [23.09.1998, сборник]
  • Voor de overlevenden / Picknick [10.1998, сборник]
  • Hit Story [2000, сборник]
  • Universal Masters Collection [2001, сборник]
  • Toen & Nu: De 40 mooiste liedjes van uw keuze [2003, сборник]
  • Complete studioalbums en curiosa [28.08.2009, сборник]
  • Wat geweest is, is geweest [16.04.2010, сборник]
  • Nederlandstalige Popklassiekers [2011, сборник]
Название Материалы
Als de Rook om je Hoofd is Verdwenen
Amsterdamse Bos Minnenijd
Annabel
Avond
Babylon
Ballade Van De Vriendinnen Van Een Nacht
Ballade Van Wat Beter Is
Beneden Alle Peil
De Dagen Zijn Geteld
De Dominee Van Amersfoort
De Noordzze
De Tuin Der Lusten
De Vondeling Van Ameland
Dominee Van Amersfoort
Een Meisje Van Zestien
Een Tip Van De Sluier
Elegie Prenatale
Eva
Het Einddoel
Het Land Van Maas En Waal
Het Spaarne
Jimmy
Ken Je Dat Land
Kinderballade
Kindertijd
Land Van Maas En Waal
Meester Prikkebeen
Megaton
Meneer De President
Moeder

Страница создана 03.03.2012
http://primanota.ru/boudewijn-de-groot/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!