PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


William Sheller - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

William Sheller - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Страна: Франция
Даты: 09.07.1946 - ...
Сайт:

William Sheller (born William Hand on 9 July 1946) is a French classical composer and singer-songwriter.

Born in Paris to an American soldier and a French mother, William Hand was raised in Ohio until he was 7. He then went back to France to live with his mother's parents, who worked in a theater. William left school at 16 to study composition with teacher Yves Margat (himself a student of Gabriel Fauré) and later harmony, fugue and counterpoint at the Paris conservatoire. He turned to pop music after hearing the Beatles. Since then, he has had a successful career both as a classical composer and as a pop singer. His works often mix both genres. For example, some of his songs include carefully crafted orchestral passages (the Baroque introduction to Le nouveau monde) as well as instruments that are seldom found in pop music (such as a horn in Les miroirs dans la boue and a clarinet in Fier et fou de

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Couleurs / Les 4 saisons [1968, сингл]
  • Adieu Kathy / Leslie Simone [1969, сингл]
  • Erotissimo [1969, саундтрек]
  • She opened the door / Living east dreaming west [1970, сингл]
  • Lux Aeterna [1972, альбом]
  • William Sheller [1975, альбом]
  • ... Dans un vieux rock'n'roll [1976, альбом]
  • Symphoman [1977, альбом]
  • Fier et fou de vous [1978, сингл]
  • J'me gênerais pas pour dire que j't'aime encore / Les petites filles modèles [1978, сингл]
  • Nicolas [1980, альбом]
  • J'suis pas bien [1981, альбом]
  • Rosanna Banana [1982, сингл]
  • Les filles de l'aurore [1983, сингл]
  • Simplement [1983, альбом]
  • Mon dieu que j'l'aime [1984, сингл]
  • Quatuors [1985, альбом]
  • Les Miroirs dans la boue [1986, сингл]
  • Darjeeling [1987, сингл]
  • Le Nouveau Monde [1987, сингл]
  • Univers [1987, альбом]
  • Ailleurs [1989, альбом]
  • Le Témoin magnifique [1989, сингл]
  • Un archet sur mes veines [1990, сингл]
  • Un homme heureux [1991, сингл]
  • L'Écrivain public [1993, саундтрек]
  • Albion [1994, альбом]
  • Maintenant tout le temps [1994, сингл]
  • Arlette [1997, саундтрек]
  • Les Machines absurdes [2000, альбом]
  • Quatuors [08.04.2003, альбом]
  • Épures [02.11.2004, альбом]
  • Ostinato - Œuvres symphoniques [2006, альбом]
  • Avatars [27.10.2008, альбом]
  • ...Dans un vieux rock'n'roll [2010, саундтрек]
  • Stylus [23.10.2015, альбом]
  • Préférences [16.03.2016, альбом]

Концертные альбомы:

  • Olympia 82 [1982]
  • Olympia 1984 [1984]
  • Sheller en solitaire [1991]
  • Olympiade [1995]
  • Live au Théâtre des Champs-Élysées [2001]
  • Parade au Cirque Royal [31.10.2005]
  • Le Quatuor Stevens Live [01.10.2007]

Сборники:

  • Ballades & mots d'amour [сборник]
  • Best [сборник]
  • Master Serie, Volume 1 [1987, сборник]
  • Carnet de notes [04.1993, сборник]
  • Tu devrais chanter [11.1998, сборник]
  • Chemin de traverse [2005, сборник]
  • Master Serie, Volume 2 [2006, сборник]
  • Les 100 Plus Belles Chansons [2007, сборник]
  • Triple Best Of [2008, сборник]
Название Материалы
Centre Ville
Chanson Lente
Fier Et Fou De Vous
Je Me Generai Pas Pour Dire Que Je Taime Encore
Le Carnet A Spirales
Les Filles De L'Aurore
Maman Est Folle
Nicolas
Oh J'Cours Tout Seul
Rock'N'Dollar
Un Homme Heureux
Une Chanson Qui Te Ressemblerait
Vienne

Страница создана 02.03.2012
http://primanota.ru/william-sheller/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!