PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


Tuomari Nurmio - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

Tuomari Nurmio - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Уроки эстрадного вокала в Санкт-Петербурге
Страна: Финляндия
Даты: 21.11.1950 - ...

Judge Bone aka Tuomari Nurmio is the artist name of Hannu Juhani Nurmio (b. 1950 in Helsinki), a Finnish rock singer and songwriter.

Since his debut album, Nurmio has been regarded one of the most original Finnish singer-songwriters. His lyrics are filled with peculiar and arresting metaphors and expressions, some of which have made their way into the vernacular Finnish language. Especially the first four albums are now seen as classic works.

Musically the first albums draw on the traditions of American country, blues and roots music, combining them with new wave quirkiness and energy. The lyrics have romantic, humorous undertones, with occasional glimpses of the dark side of urban life. In the 1990s Nurmio's sound has moved towards a scratchy, rugged sound somewhat reminiscent of Tom Waits. In the 2000s he has often performed in a duo with a guitar and Markku Hillilä playing drums. One of his recent collaboration is that

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Lasten mehuhetki [1981, альбом]
  • Punainen planeetta [1982, альбом]
  • Käytettyä rakkautta [1986, альбом]
  • Ramona [1987, сингл]
  • Kuu [11.1988, альбом]
  • Hullu puutarhuri [31.01.1992, альбом]
  • Karaokekuningas [1995, альбом]
  • Tanssipalatsi [1996, альбом]
  • Luuta ja nahkaa [1997, альбом]
  • Rannanjärvi elää / Kova luu [1997, сингл]
  • 1999 [1999, альбом]
  • Dumari [2001, сингл]
  • Arabian kuu [2003, сингл]
  • Kinaporin kalifaatti [03.2005, альбом]
  • Paratiisin puutarha [20.10.2010, альбом]
  • Sniidu friidu [12.03.2013, сингл]
  • Dumari ja Spuget [19.04.2013, альбом]
  • Maailman paras näyttelijä [11.04.2014, сингл]
  • Dumari ja Spuget bailaa [25.04.2014, альбом]
  • Tales of Judge Bone [05.06.2015, альбом]

Сборники:

  • Valitut [1982, сборник]
  • Extra [1989, сборник]
  • 24 karaattia [1990, сборник]
  • Lauluja rakastamisen vaikeudesta [1999, сборник]
  • Tuhannen kapakan lauluja [16.11.2005, сборник]
  • Dumari: Raskauttavaa todistusaineistoa 1979–2009 [21.10.2009, сборник]
Название Материалы
Kulkuri Ja Maamies
Kurjuuden Kuningas
Makasiinin Luona
Tonnin Stiflat

Страница создана 27.07.2012
http://primanota.ru/tuomari-nurmio/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!