PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


Platero Y Tu - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

Platero Y Tu - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Страна: Испания, Канары
Даты: 1991 - 10.2001

Platero y Tú (Spanish pronunciation: [plaˈteɾo i ˈtu]) were a Spanish rock and roll and blues rock band formed in Bilbao in the 1980s, and disbanded in 2001. Their lyrics mainly deal about drugs, bar issues and love, and their style, being mainly influenced by bands such as Status Quo, AC/DC or Leño, and guitarists like John Fogerty from Creedence Clearwater Revival, broke with the Basque radical rock trend of the moment.

Platero y Tú was formed in Bilbao, in the late 80s. Juantxu and Uoho were the first ones to practice together, after their former band, Ke, broke up. Maguila joined later, as a drummer. One day Juantxu invited Fito, his neighbor, to a practicing session, and he ended up joining the group as singer and guitarist.

They recorded their first demo in the Arion studios in Pamplona with the money

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Burrock'n Roll [1992, альбом]
  • Muy deficiente [1992, альбом]
  • Vamos Tirando [1993, альбом]
  • Hay poco rock & roll [1994, альбом]
  • Cantalojas [1996, сингл]
  • Voy a acabar borracho [1996, альбом]
  • 7 [1997, альбом]
  • Correos [2000, альбом]

Концертные альбомы:

  • A pelo [05.1996]

Сборники:

  • Hay mucho rock'n roll, Volumen 1 [2002, сборник]
  • Hay mucho rock'n roll, Volumen 2 [2005, сборник]
Название Материалы
A Un Tipo Listo
Al Cantar
Alucinante
Bebiendo Del Mismo Vaso
Caminar Cuesta Arriba
Cantalojas
Cigarrito
Como Has Perdido Tú
Déjame En Paz
Desertor
El Roce De Tu Cuerpo
Entrando Cruzado
Entre Dos Mares
Esa Chica Tan Cara
Esta Noche Yo Haría
Hay Poco Rock And Roll
Humo De Mis Pies
Juliette
La Mat Porque Era Ma
La Mate Porque Era Mia
La Vecina
Lo Que Os Merecéis
Magia
Maldita Mujer
Mañana Lo Dejo
Marabao
Mari Madalenas
Me Dan Miedo Las Noches
Mendrugos
Mira Hacia Mí

Страница создана 29.02.2012
http://primanota.ru/platero-y-tu/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!