PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


Llach Lluis - аккорды, тексты

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

Llach Lluis - аккорды, тексты

Уроки эстрадного вокала в Санкт-Петербурге
Страна:
Даты: 07.05.1948 - ...

Lluís Llach i Grande (Catalan pronunciation: [ʎuˈiz ˈʎak]) (born 7 May 1948 in Girona, Catalonia, Spain) is a Catalan composer and singer-songwriter.

He is one of the main representatives of Nova cançó (New Song), a movement of musicians, and singers who defied Francisco Franco's dictatorship by singing political songs in Catalan during a time where the language, and all other cultural manifestations of Catalan identity were prohibited. His famous song L'Estaca about a rotten stick about to fall was clear enough as an image of the regime. As many other singers, writers and politically involved artists, Llach left Spain and lived in voluntary exile in Paris until the death of the dictator.

Though partially dependent on arrangers, like Manel Camp or Carles Cases in his early works, Llach's songwriting has largely evolved from the more basic early compositions

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Els èxits de Lluis Llach [1968, альбом]
  • Ara i aquí [1970, альбом]
  • Com un arbre nu [1972, альбом]
  • I si canto trist... [1974, альбом]
  • Viatge a Ítaca [1975, альбом]
  • Campanades a morts [1977, альбом]
  • Les seves primeres cançons [1977, альбом]
  • El meu amic el mar [1978, альбом]
  • Somniem [1979, альбом]
  • Verges 50 [1980, альбом]
  • I amb el somriure la revolta [1982, альбом]
  • T'estimo [1984, альбом]
  • Maremar [1985, альбом]
  • Astres [1986, альбом]
  • Campanades a morts / Ara i aquí [1988, альбом]
  • Geografia [1988, альбом]
  • La forja de un rebelde [1990, саундтрек]
  • Le Concert du Stade de Barcelone [1991, альбом]
  • Torna Aviat [1991, альбом]
  • A Bigí, perquè el ballis [1993, саундтрек]
  • Un pont de mar blava [1993, альбом]
  • Rar [1994, альбом]
  • Porrera [1995, альбом]
  • Pasa [1997, макси-сингл]
  • 9 [1998, альбом]
  • Temps de revoltes [2000, альбом]
  • Jocs [2002, альбом]
  • Poetes [2004, альбом]
  • Salvador Puig Antich [2006, саундтрек]

Концертные альбомы:

  • A l'Olympia [1973]
  • Barcelona Gener de 1976 [1976]
  • Camp del Barça - 6 de juliol de 1985 [1985]
  • Ara, 25 anys en directe [1992]
  • Concert al Camp Nou [1995]
  • Nu: XXX Anys [1997]
  • Junts [2003]
  • Que no s'apague la llum [2005]
  • Abril 04 [2007]
  • Verges 2007 [2007]

Сборники:

  • La forja de un rebelde [1990, сборник]
  • Imatges [1995, сборник]
Название Материалы
A La Taverna Del Mar
Abril 74
Adeu-siau
Alé
Amor Particular
Amort particular
Cal Que Neixen Flors A Cada Instant
Cal Que Neixin Flors a Cada Instant
Canço A Mahalta
Canço De Rem I Vela
Cançó Sense Nom
Canto L'amor
Cels Trencats
Com Un Arbre Nu
Criatura Dolcíssima
Damunt D'una Terra ++ Over a Land
El Bandoler
El Bandoler ++ The Brigand
El Jorn Dels Miserables
Escriume Aviat
Fins El Mai
I Amb El Somriure La Revolta
I Si Canto Trist
Itaca
Jo Sé
L'estaca ++ The Stake
La Casa Que Vull
Laura
Laura ++ Laura
Lestaca

Страница создана 18.03.2012
http://primanota.ru/llach-lluis/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!