PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


Lacni Franz - аккорды, тексты

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

Lacni Franz - аккорды, тексты

Страна:
Даты: 1979 - 1997
Сайт:

Lačni Franz was a rock band from Slovenia that was also popular in the 1980s in Titoist Yugoslavia. While they were inspired by another Slovenian radical band Buldožer known for utilizing sheer madness in the social and political satire, their lyrics is more self-ironic. The band was formed in Maribor in June 1979. Their name, meaning hungry Franz, is a pun on the name of a character from the novel Catch-22, Hungry Joe, and describes hunger for rock music.

The band's music and attitude was a kind of laid back, and they portrayed themselves as a local band from a provincial town. Zoran Predin's lyrics ranged from disturbing ballads (Ne mi dihat za ovratnik, Lipa zelenela je), through love songs (Čakaj me, Naj ti poljub nariše ustnice), to social and political satire (Praslovan, Naša Lidija je pri vojakih).

The key band members were frontman and songwriter Zoran Predin, and guitarist Oto Rimele. The band made the most creative success by the end of the 1980s

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Ikebana [1981, альбом]
  • Adijo pamet [1982, альбом]
  • Ne mi dihat za ovratnik [1983, альбом]
  • Slon med porcelanom [1984, альбом]
  • Na svoji strani [1986, альбом]
  • Sirene tulijo [1987, альбом]
  • Tiha voda [1989, альбом]
  • Zadnja večerja [1994, альбом]
  • V peni sprememb [2001, альбом]

Концертные альбомы:

  • Slišiš, školjka poje ti [1984]
  • Lačni Franz v živo [1995]

Сборники:

  • Kaj bi mi brez nas? [1989, сборник]
  • Ilegalni pubertetniki [1991, сборник]
  • Nasvidenje na plaži [1995, сборник]
  • Starši vaših radosti [2004, сборник]
Название Материалы
Na Svoji Strani
Zadnja Vecerja
Zarjavele Trobente

Страница создана 02.09.2013
http://primanota.ru/lacni-franz/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!