PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


Jippu - аккорды, тексты

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

Jippu - аккорды, тексты

Страна: Финляндия
Даты: 10.09.1985 - ...

Meri-Tuuli Elorinne better known by her stage name Jippu (born September 10, 1985 in Helsinki) is a Finnish pop singer.

Her father Jorma Elorinne was an opera singer. She started singing very early and at age 11 was part of The Kids. She released her single "Kii" in 2005 that was used as a theme song for FC Venus, a Finnish romantic comedy film directed by Joona Tena. Based on this, she released her debut album Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan in September 2006. She won "Best debut album" for her release during Emma-gaala Finnish music awards in 2007. Her follow up album Kuka teki minusta tän naisen went gold, reaching the top of the Finnish Albums Chart.

In 2008, she took part in the selection process to represent Finland in the Eurovision Song Contest 2008 with the song "Kanna minut", but was unsuccessful in her bid as the choice went for Teräsbetoni and their song "Missä miehet ratsastaa"

In late 2009 her collaboration

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Kii [05.10.2005, сингл]
  • Enkelten kaupunki [2006, сингл]
  • Kukkakaupan kulmalla [03.07.2006, сингл]
  • Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan [20.09.2006, альбом]
  • Enkelten kaupunki [12.2006, макси-сингл]
  • Vanha kaunis mies [2007, сингл]
  • Kanna minut [25.02.2008, сингл]
  • Kuka teki minusta tän naisen [24.03.2008, альбом]
  • Tuonelan koivut [01.09.2008, сингл]
  • Jos sä tahdot niin [09.11.2009, сингл]
  • Pimeä onni [22.10.2010, сингл]
  • Pimeä onni [05.11.2010, альбом]
  • Väärinpäin lentävät linnut [12.03.2012, сингл]
  • Väärinpäin lentävät linnut [23.04.2012, альбом]
Название Материалы
Amerikan Autoja
Eva Nukutaan Kielletyllä Iholla
Lunta Ja Enkeleitä
Luovun
Piiloon
Sarjakuvia
Vaarinpain Lentavat Linnut

Страница создана 15.03.2012
http://primanota.ru/jippu/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!