PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


Finn Kalvik - аккорды, тексты

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

Finn Kalvik - аккорды, тексты

Страна: Норвегия
Даты: 30.04.1947 - ...

Finn Bjørn Kalvik (born 30 April 1947) is a Norwegian singer and composer.

He was born in Fåvang, but his family moved to the working class district of Grorud, Oslo in 1952. Early in his career Kalvik found success putting music to the poetry of popular Norwegian writers André Bjerke and Inger Hagerup. He made his breakthrough in 1969 with the song Finne meg sjæl, and he also had major hits in 1971 with En tur rundt i byen (based on Ralph McTell's Streets Of London) and in 1975 with Ride ranke (based on Harry Chapin's Cat's in the Cradle).

His first four albums reached top 15 on the Norwegian record charts: Tusenfryd og grå hverdag (1971), Finn (1972), Nøkkelen ligger under matta (1974) and Fyll mine seil (1976). The 1979 album Kom ut kom fram (1979) was produced by ABBA member/composer Benny Andersson; so was the 1981 album Natt og dag

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Tusenfryd og grå hverdag [1971, альбом]
  • Kom ut kom fram [1979, альбом]
  • Lille Persille [1986, альбом]
  • Livets lyse side [1988, альбом]
  • Nederst Mot Himmelen [1991, альбом]
  • Imellom to evigheter [2000, альбом]
  • Dagdrivernotater [2004, альбом]
  • Bjerke/Hagerup/Kalvik [2007, альбом]

Сборники:

  • Beste [сборник]
  • Fra A til nÅ: 40 beste [1993, сборник]
  • Klassisk Kalvik [2002, сборник]
Название Материалы
Aldri I Livet
Bokseren
En Tur Rundt I Byen
Finne Meg Sjael
Livets Lyse Side
Ride Ranke
Sangen Til Deg

Страница создана 09.03.2012
http://primanota.ru/finn-kalvik/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!