PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


De Dijk - аккорды, тексты

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

De Dijk - аккорды, тексты

Страна: Нидерланды (Голландия)
Даты: 1981 - ...

De Dijk (English: The Dike) is a Dutch rock band which formed in 1981. The band is named after Zeedijk, a street in their hometown Amsterdam. Their music can be described as a mixture of soul, blues and rock 'n roll, with lyrics sung only in Dutch, except for their 2010 album Hold on Tight and the song 'Enough is Enough', both of which are sung in English by Solomon Burke. They are considered as one of the most important Dutch acts of the past 25 years.

De Dijk was formed by Huub van der Lubbe, who also is an actor and poet, his brother Hans van der Lubbe and Nico Arzbach. The band started in a time when Dutch language pop music became highly popular, with bands like Doe Maar, Het Goede Doel and Toontje Lager. Van der Lubbe performs as a poet as well. Perhaps as a consequence, the band is not only popular with teenagers but also with older people. During the 1990s, songs of De Dijk were a major source of inspiration for upcoming Dutch bands like Van Dik Hout and Bløf.

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Bloedend hart [1982, сингл]
  • De Dijk [1982, альбом]
  • Nooit meer Tarzan [1983, альбом]
  • Slow motion [1983, сингл]
  • Elke keer [1984, сингл]
  • Binnen zonder kloppen [1985, сингл]
  • Elke dag een nieuwe hoed [1985, альбом]
  • Groot hart [1985, сингл]
  • Veel nacht en weinig maan [1985, сингл]
  • Dansen op de vulkaan [1987, сингл]
  • Mag het licht uit [1987, сингл]
  • Pure liefde, echte liefde [1987, сингл]
  • Wakker in een vreemde wereld [1987, альбом]
  • Bloedend hart / Nooit meer Tarzan [1989, альбом]
  • Ik kan het niet alleen [1989, сингл]
  • Nergens goed voor [1989, сингл]
  • Niemand in de stad [1989, альбом]
  • Wat een vrouw [1989, сингл]
  • Wat een vrouw [1989, сингл]
  • Bloedend hart [1990, сингл]
  • 5 uur [1991, сингл]
  • Je weet nooit wanneer [1991, сингл]
  • Nooit genoeg [1991, альбом]
  • Zeven levens [1992, альбом]
  • De wereld is van iedereen [1993, сингл]
  • De blauwe schuit [30.09.1994, альбом]
  • De stand van de maan [01.04.1997, альбом]
  • Zevende hemel [2000, альбом]
  • Ga in mijn schoenen staan [2002, сингл]
  • Ga in mijn schoenen staan [2002, сингл]
  • Muzikanten dansen niet [2002, альбом]
  • Door [2003, альбом]
  • Later is nu [16.09.2005, альбом]
  • Brussel [08.2008, альбом]
  • Het beste van De Dijk [2009, альбом]
  • Hold on Tight [30.09.2010, альбом]
  • Scherp de zeis [23.09.2011, альбом]
  • Allemansplein [03.10.2014, альбом]

Концертные альбомы:

  • De Dijk Live [1990]
  • Voor de tover [1998]
  • 20 jaar De Dijk (live) [2002]
  • We beginnen pas [21.10.2006]
  • Dijkers & Strijkers [26.02.2014]

Сборники:

  • Het beste van De Dijk: Periode '82/'83 [сборник]
  • De Dijk [1989, сборник]
  • De beste van De Dijk [1994, сборник]
  • Het beste van [1998, сборник]
  • Het beste van [1998, сборник]
  • Zullen we dansen: 1981-2006 [02.2006, сборник]
  • 100 X [26.11.2010, сборник]
  • Icon [2011, сборник]
  • De Mooiste" Collectie [2013, сборник]
Название Материалы
Als Het Golft
Als Ze Er Niet Is
Binnen Zonder Kloppen
Bloedend Hart
Dansen Op De Vulkaan
Dat Zou Mooi Zijn
Een Man
Groot Hart
Ik Kan Het Niet Alleen
Mag Het Licht Uit
Man Weet Niet Wat Ie Mist
Nergens Goed Voor
Niemand In De Stad
Wil Je Altijd Van Me Houden

Страница создана 23.02.2012
http://primanota.ru/de-dijk/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!