PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


Crvena Jabuka - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

Crvena Jabuka - аккорды, тексты, табы, табулатуры, gtp

Страна:
Даты: 1985 - ...

Crvena jabuka ("Red apple") is a Sarajevo-based rock/pop band that originated in 1985, and since then has remained very popular. They were also a part of the so-called New Primitives movement that occurred in the 1980s in the Former Yugoslavia territory.

Crvena Jabuka has undergone many lineup changes through the years, but the only two members to last in every lineup are drummer Darko Jelcic and Drazen Zeric. Zeric played keyboards and sang backing vocals on their debut album, but then became the lead singer with the death of Drazen Ricl and Aljosa Buha. Kresemir Kastelan, and Niksa Bratos come in third and fourth as the longest-standing members respectively.

The band's heyday was between 1985 and 1992. In 1992, long-time contributor, rhythm guitarist/songwriter Zlatko Arslanagic quit the band which resulted in a major rift in the band. However, the group re-located to Zagreb around late summer 1994 and by 1996 had reinvented their image and continue their career

Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Crvena jabuka [1986, альбом]
  • Za sve ove godine [1987, альбом]
  • Sanjati [1988, альбом]
  • Tamo gdje ljubav počinje [1989, альбом]
  • Nekako s proljeća [1991, альбом]
  • U tvojim očima [1996, альбом]
  • Svijet je lopta šarena [1997, альбом]
  • Sve što sanjam [2000, альбом]
  • Tvojim željama vođen [2002, альбом]
  • Oprosti što je ljubavna [2005, альбом]
  • Nek' bude ljubav [2013, альбом]

Концертные альбомы:

  • Riznice sjećanja: Unplugged [1999]

Сборники:

  • Najljepše ljubavne pjesme [сборник]
  • Ima nešto od srca do srca: 18 originalnih hitova [1993, сборник]
  • Zlatna kolekcija [2005, сборник]
  • Volim te [2007, сборник]
  • Original Album Collection [2013, сборник]
Название Материалы
Akoako
Bacila Je Sve Niz Rijeku
Bjezi Kiso S Prozora
Carolija
Crvena Jabuka
Dirlija
Dusa Sarajeva
Ima Nesto Od Srca Do Srca
Jazz Ba
Ne Govori Vise
Nekako s Proljeca
Pjevali Smo Stare Pjesme
Sve Sto Sanjam
Svidja Mi Se Ova Stvar
Tamo Gdje Ljubav Pocinje
To Mi Radi
Tugo Nesreco
Umrecu Nocas Od Ljepote
Volio Bih Da Si Tu
Zovu Nas Ulice

Страница создана 06.03.2012
http://primanota.ru/crvena-jabuka/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!