PrimaNota.ru - самый крупный в мире бесплатный архив песенных текстов, аккордов, табулатур и нот


Anne Grete Preus - аккорды, тексты

Регистрация Запомнить меня
Войти через:  Facebook Google Twitter Vk Yandex Mail.ru

Anne Grete Preus - аккорды, тексты

Страна: Норвегия
Даты: 22.05.1957 - ...
Сайт:

Anne Grete Preus (born 22 May 1957 in Haugesund, Norway) is a Norwegian singer. She was a rock artist in Norway in the 1980s and 1990s, first as member of the bands Veslefrikk and Can Can, and later as a solo artist. She has released nine solo albums, and has won the Spellemannprisen and other awards multiple times.

In 2008 she appeared as a narrator in an Arts Alliance production, id - Identity of the Soul.

  • Gammleng-prisen i åpen klasse i 1992
  • Kardemommestipendiet i 1992
  • Spellemannprisen 1994 i klassene kvinnelig artist for Millimeter
  • Spellemannprisen 1994 i klassen årets album for Millimeter
  • Spellemannprisen 1994 i klassen årets hit for «Millimeter»
  • Tekstforfatterfondets ærespris i 2006
  • Norsk Artistforbunds Ærespris i 2007
  • Prøysenprisen i 2007
  • Edvard-prisen i klassen populærmusikk for albumet Om igjen for første gang
Читать далее в Википедии...

Дискография [+]

Альбомы и синглы:

  • Lav sol! Høy himmel. [1989, альбом]
  • Og høsten kommer tidsnok [1991, альбом]
  • Millimeter [1994, альбом]
  • Månens elev [1994, сингл]
  • Vrimmel [1996, альбом]
  • Fullmåne [11.03.1998, альбом]
  • Alfabet [2001, альбом]
  • Om igjen for første gang [26.11.2007, альбом]
  • Nesten alene [09.11.2009, альбом]

Сборники:

  • Mosaikk 16 Biter [06.11.1998, сборник]
Название Материалы
Nr Himmelen Faller Ned
Ro Meg Over

Страница создана 02.06.2012
http://primanota.ru/anne-grete-preus/
Привет, Гость.
Предлагаем пройти революционный курс по гитаре.
Подарок от PrimaNota.Ru, забирай!